Afdrukken

Een bijzondere gebeurtenis dit weekend in het plaatsje Noordeloos, bij Gorkum. Voor de eerste keer wordt daar een motorcross wedstrijd gereden om het Open Nederlands Kampioenschap.

Het is veertig jaar geleden dat er voor het laatst zo’n belangrijke crosswedstrijd in onze regio is verreden. Toen was dat in Meerkerk, een dorpje verderop. Brein achter dit alles is Nol Bikker. Hij is crossfanaat en heeft een eigen motorcrosszaak. "Ik heb altijd al de droom gehad om dit hier te organiseren. Twee jaar geleden heb ik een stuk land van mijn ouders gekocht. Daarna is het balletje gaan rollen."

De crossbaan ligt letterlijk in de achtertuin van Nol Bikker. Twee weken lang zijn er vrachtwagen met grond af en aangereden. In totaal is er meer dan 3000 kuub grond aangevoerd.

Spektakel

"Een spektakel wordt het zeker," weet Nol Bikker, "zaterdag hebben we de lagere klassen en maandag komen alle nationale toppers. Of het een jaarlijkse wedstrijd wordt? Dat weet ik niet. Als het allemaal goed gaat en we komen een beetje uit de kosten dan is dat zeker mogelijk. Maar dat gaan we pas na dit weekend bepalen nu eerst gaan we lekker crossen."

Bron: RTV Rijnmond