Afdrukken

Van het  door Kawasaki/Nol Bikker aangelegde motorcrossterrein werd op donderdag 9 juni dankbaar gebruik gemaakt door 150 enthousiaste mountainbikers en veldrijders onder regie van RC Jan van Arckel.

Nadat om 16.00 uur de schooljeugd een wedstrijd had afgewerkt, ging om 18.45 uur het startschot voor de Jeugd. 

 MTB_Noordeloos_D70_6227-Aco_in_de_sloot

 In de F klasse (4-9 jaar) was Noa Stolk (Nieuwendijk) als meisje de sterkste van allemaal. Ze ging vanaf de start aan de leiding en nam de hindernissen op speelse wijze.  Gerben Nederveen (Hardinxveld-Giessendam) en Tom Blokland (Giessenburg) werden knap tweede en derde.

Bij de E-klasse (9-11 jaar) hield Sam Stolk (Nieuwendijk) de overwinning in de familie. Ook hij nam direct de leiding en reed beheerst zijn rondjes. Tweede en derde werden Ruben Nederveen (Hardinxveld-Giessendam) en Kjel Roerbag (Vuren). In deze categorie waren veel nieuwkomers aan de start, die hun krachten wel eens in een echte wedstrijd wilden meten.

In de D-klasse (12-14 jaar) ging Kevin van Bennekom (Culemborg) met de overwinning strijken.  Hij was te sterk voor de Jan van Arckel rijders Jesse Bikker en Mark den Breejen, beiden uit Hoogblokland, die onderling streden voor de tweede plaats. Mark trok deze keer aan het langste eind. Het geheel was een spannende  strijd waarin ieder zich kon uitleven op het prachtig aangelegde parcours.

Om 20.00 uur stond de finale van de Regionale MTB competitie op het programma. Deze zomercompetitie werd dit seizoen voor het eerst georganiseerd met wedstrijden in Arkel, Nieuwegein, Breda en nu dus de finale in Noordeloos. De competitie is bedoeld voor alle categorieën vanaf 15 jaar en is verdeeld in A-klasse en B-klasse. Op het unieke parcours langs de Provincialeweg in Noordeloos werd ook startgelegenheid geboden aan cyclocrossers, die apart werden geklasseerd.

In de A-klasse ging de strijd in eerste instantie tussen Jarno van Krimpen (Groot-Ammers)  en Bert Pesselse (Giessenburg). Jarno bleek de sterkste en won uiteindelijk met voorsprong. Johan van den Dool (Hoogblokland), die als cyclocrosser van start was gegaan, deed een vergeefse poging om Jarno van Krimpen te passeren. Met nog één ronde te gaan zorgde Aco Wallaard nog voor een stunt. Precies voor de ogen van het talrijke publiek reed hij naast de plank en belandde pardoes in de sloot. Na weer naar boven gekropen te zijn, kon hij zijn laatste ronde nog afleggen om zijn derde plaats veilig te stellen. Aan de finish kreeg hij het dringende verzoek van vrouw Frieda om zo niet in huis te komen.  Voor Bert Pesselse  was de tweede plaats voldoende om als eindwinnaar van het klassement in de A-klasse te worden gehuldigd.

MTB_Noordeloos_D70_6170-Jarno_van_Krimpen

Bij de B-klasse was het dringen met 75 man/vrouw aan het vertrek. Na de eerste schermutselingen op het bochtige parcours kwam Peter Brandenhorst (Nieuwendijk) naar voren en wist een mooie overwinning te behalen vóór Jeroen Nouwens (Schijndel) en Tonnie van Beusekom (Leerdam) die op een mooie derde plaats eindigende. Peter Brandenhorst werd tevens eindwinnaar in de B-klasse van de regiocompetitie.  

Al met al was dit experiment een groot succes en we hopen dat dit met medewerking van de Stichting Polderevenementen in de toekomst kan worden voortgezet.

BRON: RC Jan van Arckel